کاربرد پروفیل و انواع آن
کاربرد پروفیل و انواع آن آهن کالا در این مطلب به بررسی انواع پروفیل از نظر کاربرد می پردازد. مطالبی که در این مقاله می خوانید: آشنایی با انواع پروفیل ازنظر کاربرد پروفیلهای صنعتی پروفیل ساختمانی پروفیل کامپوزیتی پروفیل آلومینیومی پروفیل گالوانیزه کاربرد پروفیل و آشنایی با انواع بهطور کلی پروفیلها به دو دستهی ساختمانی...
کاربرد پروفیل و انواع آن
آهن کالا در این مطلب به بررسی انواع پروفیل از نظر کاربرد می پردازد.
مطالبی که در این مقاله می خوانید:
- آشنایی با انواع پروفیل ازنظر کاربرد
- پروفیلهای صنعتی
- پروفیل ساختمانی
- پروفیل کامپوزیتی
- پروفیل آلومینیومی
- پروفیل گالوانیزه
کاربرد پروفیل و آشنایی با انواع
بهطور کلی پروفیلها به دو دستهی ساختمانی (آلومینیومی، کامپوزیتی، گالوانیزه) و صنعتی تقسیم میشوند که در این بین هدف ما آشنایی شما با انواع پروفیل و شناخت بهتر آنها است.
- پروفیلهای صنعتی
این نوع از پروفیلها با کاربردهای وسیع در صنایع گوناگون همچون خودروسازی، نظامی و مواردی از این جنس تقسیمبندی میشوند.
- پروفیل ساختمانی
- پروفیل نورد گرم
این نوع پروفیل از طریق فرآیند نورد گرم شمش فولادی تولید میگردد و پس از شکلگیری مشابه نوعی قوطی میباشد.
- پروفیل نورد سرد
در مراحل اول این پروفیل شکلدهی شده و سپس از طریق خم کردن و پرس به مرحله نهایی میرسد. کاربرد این پروفیلها عمدتاً در قسمتهای سبک مانند چارچوب درب و پنجره، ناودانیها و سقف کاذب میباشد.
- پروفیل مرکب
پروفیل مرکب یا پروفیل ترکیبی از ترکیب پروفیل سرد و گرم تولید میگردد که شکل و ابعاد پروفیل در دو نوع باز و بسته موجود است.
پروفیل کامپوزیتی
امروزه پروفیلهای کامپوزیتی به میزان زیادی در صنعت ساختمانسازی بهویژه ساختمانسازی در شرایط آب و هوایی مرطوب که احتمال خوردگی در آن بسیار بالا است، رواج زیادی داشته است.
دلیل عمده استفاده از این پروفیلها و مزایای استفاده از این نوع پروفیل، جلوگیری از پدیده خوردگی و افزایش عمر سازه در برابر ارتعاشات و لرزشهایی همچون زلزله است. این نوع پروفیل به دلیل خاصیت غیر کشسانی که دارد، در برابر لرزش و خوردگی مقاومتر است. علاوه بر اینها استفاده از پروفیلهای کامپوزیتی باعث سبکتر شدن وزن نهایی بنا و ساختمان میشود.
پروفیل آلومینیومی
همانطور که میدانید پروفیل آلومینیومی در دو قالب ساختمانی و صنعتی تولید میشود. از این پروفیل در ساختمانسازی بهعنوان در پنجره و غیره استفاده میشود. در سایر صنایع نیز از پروفیل آلومینیومی بهعنوان قطعات مختلف صنعتی استفاده میشود.
یکی از مهمترین تفاوتهای پروفیل آلومینیومی با آهن در ساخت درب و پنجره آن است که پنجرهها و درهای آهنی انرژی بیشتری را هدر میدهند، اما پنجرههای آلومینیومی در بهینهسازی مصرف انرژی نقش بالایی دارند. همچنین استفاده از پروفیل آلومینیومی به خاطر رنگ روشن و سفیدی که دارد، احساس زیبایی و جلوه خاصتری به ساختمان میدهد.
پروفیل گالوانیزه
پروفیل گالوانیزه برای مقاومسازی هرچه بیشتر درب و پنجرههای یو پی وی سی کاربرد پیدا کرده است. از مزایای استفاده از پروفیل گالوانیزه در این نوع پنجرهها، جلوگیری از هرز شدن پیچها و افتادگی بازشو ای درب و پنجره است.
از دیگر مزایای استفاده از پروفیلهای گالوانیزه، افزایش مقاومت و استحکام در برابر فشارهای جوی در ارتفاعات بالا است. ساختمانها و برجها در ارتفاعات زیاد با نیروی باد مواجه هستند و این نیرو بهطور قابلملاحظهای به پنجرهها فشار وارد میکند. در طبقات پایینتر نیز در اثر نشست ساختمان، ممکن است پنجرهها در معرض فشار قرار بگیرند.
همچنین لازم به ذکر است که ضخامت پروفیلهای گالوانیزه معمولاً از یک میلیمتر شروع و برحسب استفاده تا دو میلیمتر نیز افزایش پیدا میکند. نکته قابل توجه این است که هرچه سطح پنجره بزرگتر باشد، فشار وارده به پنجره نیز بیشتر میشود و به مراتب ضخامت پروفیلهای گالوانیزه نیز باید افزایش یابد.